De Croo neemt het op voor Maggie De Block: "Dat werd in Pano onvoldoende benadrukt"

door: MRO
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

De reportage van Pano over de miljoenen mondmaskers die vernietigd werden, heeft voor verontwaardiging gezorgd bij de bevolking en brengt de vorige minister van Volksgezonheid, Maggie De Block (Open Vld), in opspraak. Premier Alexander De Croo neemt het voor zijn partijgenote op en plaatst een kanttekening bij de reportage.

"Op de chirurgische maskers waarvan sprake staat geen officiële datum die de bruikbaarheid beperkt. De vorige minister heeft zich echter gebaseerd op een rapport van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid, de instelling die vandaag bekend is als Sciensano", vertelde Alexander De Croo donderdag in de Kamer.

"Dat rapport gaf heel duidelijk aan dat deze maskers niet meer te gebruiken waren. De reportage van Pano gaat ervan uit dat de maskers die vernietigd werden wel nog bruikbaar waren."

"De minister heeft zich in de vorige regeringsperiode gebaseerd op adviezen en op werfverslagen die heel duidelijk aangaven dat die maskers niet meer bruikbaar waren. Dat is iets wat in mijn ogen in de rapportage van Pano onvoldoende benadrukt werd."