De Wever boos: "Vivaldi-regering bedient de mensen die niet gaan werken"

door: MRO
Bart De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Duizenden vacatures raken niet ingevuld, terwijl toch heel veel mensen zonder job blijven zitten. NV-A-voorzitter Bart De Wever begrijpt niet dat de Vivaldi-regering niet meer doet om werklozen te activeren.

"Onze arbeidsmarkt schreeuwt op dit moment om volk. Er staan tienduizenden vacatures open. In mijn stad zijn er meer vacatures dan werkzoekenden en ik heb 11% werkloosheid", vertelt Bart De Wever bij VTM Nieuws.

"Ik ben de sinksenfoor gaan openen en het eerste wat ik hoorde was dat men geen werkvolk vindt. We zouden naar een volledige tewerkstelling kunnen gaan. Dan kunnen we de vergrijzing betalen en kunnen we onze begrotingsproblemen oplossen."

"We zouden de tewerkstellingsgraad van 80% voorbij kunnen schieten. In Vlaanderen zijn we daar niet zo ver vanaf. Maar in Wallonië werkt bijna 40% van de actieve bevolking niet."

"Als je kan werken, is dit het moment om mensen te dwingen te werken. Werkloosheid beperken in de tijd, activeren, dat zou een arbeidsdeal moeten zijn."

De burgemeester van Antwerpen verwijt de regering-De Croo dat deze vooral zorgt voor mensen zonder job en de werkende mensen in de kou laat staan.

"Nu geeft men gewoon meer geld aan mensen die thuis zitten. Deze regering heeft tot nu toe mensen bediend die niet gaan werken."

Altijd nieuws bij de hand? Installeer gratis onze app