Groen hekelt manier van werken in onderwijs: “Waarom moet je dat zelf betalen?”

door: BVDO
leerkracht en leerling met mondmasker
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vandaag sluit Minister van Onderwijs Ben Weyts in de Vlaamse coronacommissie de hoorzittingen voor het onderwijs af. Groen is niet te spreken over wat er allemaal tijdens de coronacrisis misliep.

Voor Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman (Groen) blijft het moeilijk te vatten dat leerkrachten voor hun eigen mondmasker moeten zorgen en ook de poetsproducten voor hun klas moeten betalen. 

"Bazen uit elke sector voorzien voor hun personeel alle beschermingsmateriaal, in scholen telt dat niet. Minister Weyts vond het overbodig om daaraan tegemoet te komen", zegt Meuleman in een mededeling. 

En daar zit de manier van werken op Onderwijs volgens Meuleman voor iets tussen. "Leerkrachten lezen in de kranten wat de minister beslist of welke beslissingen worden bijgesteld.” 

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit, klinkt het. “Zo plaats ik ook grote vraagtekens bij het feit dat leerkrachten, leerlingen of directies begin december nog altijd niet weten wat de plannen zijn na de kerstvakantie. Voorlopig liggen er geen draaiboeken op tafel”, besluit ze.