Hoofdeconoom Voka: “Ik vind het vreemd dat er nogal snel over meer belastingen wordt gesproken”

door: WVDS
Afbeelding bron: Voka

De coronacrisis heeft een gigantische impact op de economie. Het wordt belangrijk om voldoende te investeren in de economie en op te letten met belastingverhogingen, stelt Bart Van Craeynest, hoofdeconoom bij Voka.

“Wat essentieel is om uit deze economische crisis te geraken is opnieuw meer economische groei. Dat hebben we nodig om onze welvaartsstaat overeind te houden en als je de belastingen te veel gaat verhogen, riskeer je die economische groei in het gedrang te brengen.”

“We moeten meer investeren om onze economie op lange termijn sterker te maken. De internationale context is voor ons als open economie ook belangrijk, maar we kunnen zelf wel dingen doen”, aldus Bart Van Craeynest in gesprek met Redactie24.

“We moeten focussen op hoe we de economische groei op middellange termijn optrekken met investeringen, met digitalisering, met inspanningen in onderwijs.”

“Ik vind het vreemd dat er nogal snel wordt gezegd 'meer belastingen' terwijl we al bij de hoogste van Europa zitten. Men moet een keer meer nadenken of alle belastingen wel op de beste manier worden gebruikt.