Initiatief van Theo Francken lokt enthousiaste reacties uit: “Romantische en idyllische locatie”

door: WVDS
Theo Francken
Afbeelding bron: Photonews

Dat er niet constant kritiek moet gegeven worden in de politiek, bewijst Theo Francken met een verrassende boodschap over trouwen. Een gelegenheid die heel wat koppels gedwongen hebben moeten uitstellen door corona. Inwoners van Lubbeek hoeven niet langer per se in het gemeentehuis te trouwen. Voortaan kunnen ze elkaar ook het jawoord geven in het Kalvariebos, mooi in het groen wat zeker mooie beelden zal opleveren.

Burgemeester Theo Francken (N-VA) liet zich inspireren door zijn collega’s. “Ik heb een keer gehoord dat een gemeente het mogelijk maakte om te trouwen onder een stadsprieel in het stadspark, waar normaal de fanfare speelt of optredens doorgaan. Wij hebben in Lubbeek echter geen prieel, maar wel heel mooie bossen en dus dacht ik: ‘zouden wij onze bruidsparen niet de mogelijkheid kunnen geven om te trouwen in één van onze bossen?’”

Romantische en idyllische locatie

“Om de trouwplaats uit te breiden van het eerder statige gemeentehuis naar het bos, moest er wel een gemeenteraadsbeslissing genomen worden. Die beslissing is nu unaniem goedgekeurd. Ik verwacht dat vooral in de zomer en de nazomer trouwen in het bos een groot succes zal zijn. Het is een heel romantische en idyllische locatie om te huwen.”

“Deze aanpassing is permanent en staat los van corona. Momenteel is het heel koud, dus ik verwacht niet direct dat we nu geïnteresseerde koppels gaan hebben, maar tegen de zomer zijn er misschien al meer versoepelingen.”

Veel leuke reacties

“We krijgen heel veel grappige reacties op ons bericht op social media. Een man die schrijft: ‘spijtig, bijna 50 jaar te laat’ en dan volgt een reactie: ‘een vernieuwing van jullie trouw in het bos kan nog en wij komen kijken’. Andere gemeenten worden aangemaand om eenzelfde initiatief te nemen. Koppels beginnen elkaar te taggen om de stap te zetten en  vrienden van hen reageren dat ze een trouwfeest ook wel zien zitten.”

Theo Francken eindigt met een knipoog naar zijn partijgenoot en Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir. “Tenslotte denk ik dat Zuhal Demir ook best tevreden zal zijn, dat we de bossen nog eens in de kijker zetten.”

https://www.facebook.com/franckentheo/posts/1967101383428885