Foetus gevonden in Tupperware-bakje in bos: Politie-agente doet emotionele oproep

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Een agente doet op sociale media een oproep om in contact te komen met een moeder die haar foetus in een Tupperware-bakje in een bos achterliet.

Het Nederlandse Zeist is in de ban van een foetus die in een bakje van Tupperware gevonden werd in een bos. Politieagente Suzanne de Jong is onder de indruk van de feiten en wil in contact komen met de moeder van de foetus. Wandelaars en hun honden troffen het bakje zaterdag aan.

“Ik weet niet wie je bent en wat er door je heen ging daar in het bos bij Zeist”, schrijft de Jong. “Maar zo had je vast geen afscheid willen nemen. En dat raakt me.”

De politie heeft in geen geval de bedoeling om de vrouw te vervolgen voor hetgeen gebeurd is. “We willen de moeder helpen om af te ronden waarmee ze waarschijnlijk nog niet klaar was. Als zij het wil, dan kan ze de foetus alsnog op een waardige manier begraven”, zegt een woordvoerder van de politie aan De Gelderlander.

De politie-agente hoopt dat de moeder zich kenbaar maakt. “Wie je ook bent, ik verwijt je niets,” zegt Suzanne de Jong nog. “Weet dat we je willen ondersteunen en de mogelijkheid willen bieden je kindje alsnog een rustplek te geven. Het kan nog steeds. Discreet. Neem alsjeblieft contact met ons op, of met slachtofferhulp. Je kunt mij ook een persoonlijk berichtje sturen.”