Jean-Marie Dedecker staat voor belangrijke beslissing: "Ze trekken mijn arm bijna uit de kom"

door: STS
Jean-Marie Dedecker
Afbeelding bron: Photonews

Jean-Marie Dedecker overweegt om zijn partij, Lijst Dedecker, nieuw leven in te blazen. Maar officieel bevestigen wil hij dat nog niet.

"Ik antwoord momenteel nog niet op de vraag of ik terugkom. Ik wil wel toegeven: er wordt niet alleen aan mijn mouw getrokken, mijn arm wordt bijna uit de kom getrokken", zei onafhankelijk Kamerlid Dedecker in 'Terzake'.

"Ik word door heel wat mensen benaderd om terug te keren, want men is het een beetje beu. De idiote manier waarop wij geregeerd worden, de manier waarop er gelogen wordt, de manier waarop er een zich een debacle aan het voltrekken is... De mensen komen naar mij en vragen: zou je je nog een keer willen inspannen?"

"Anderzijds ben ik 71 jaar. Ik was al niet van plan om in 2019 op te komen. Nu komt men mij terughalen. Er is een heel groot gat in de markt. Er is heel veel misnoegdheid."

"Er is een plaats tussen de traditionele partijen plus N-VA, en het Vlaams Belang. Ik denk dat er een gat is in de markt, dat iemand moet opvullen. Er is een heel groot deel van de mensen dat niet bediend wordt. Maar ik zeg nog niet dat ik het zal doen."

Dedecker zegt bij het begin van het parlementaire jaar, in september-oktober, duidelijkheid te zullen geven over zijn toekomstplannen.