Ontdek het simpele geheim achter hemelse tagliatelle met kaassaus en ham

door: WVDS
tagliatelle met kaassaus en hesp, eten, recept
Afbeelding bron: Pixabay

Het is een zalig gevoel om te kunnen genieten van een bord dampende tagliatelle met een smeuige kaassaus en flinters smakelijke ham. Het water loopt je misschien nu al in de mond.

Dit rijke en hartelijke gerecht zal je smaakpapillen in de watten leggen, en met ons eenvoudige recept is het ook eenvoudig om het zelf te bereiden. De sleutel tot een perfecte saus is om de juiste ingrediënten te gebruiken en om deze zorgvuldig en stapsgewijs te bereiden.

Recept tagliatelle met kaassaus en hesp

Als eerst hebben we natuurlijk de ingrediënten nodig. Voor een portie van vier personen heb je nodig:

- 400 gram tagliatelle

- 200 gram ham, in stukjes gesneden

- 100 gram geraspte emmentaler

- 100 gram geraspte Gruyère

- 50 gram boter

- 500 ml volle melk

- 40 gram bloem

- Versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak

Bereiding:

1. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Wanneer het gaar is, giet het af en houd de pasta opzij.

2. Om de smeuige kaassaus te maken, begin je met het smelten van de boter in een grote pan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer deze door de boter totdat het goed gemixt is en een zachte pasta vormt.

3. Voeg langzaam de melk toe aan je mengsel, terwijl je constant blijft roeren. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat je saus romig en glad wordt. Zodra al de melk is toegevoegd en goed gemengd, laat je de saus een paar minuten sudderen om de saus dikker te laten worden.

4. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte kaas toe aan je saus, blijf echter wel roeren totdat de kaas volledig is gesmolten en de saus lekker smeuig is. De karaktervolle smaken van Emmentaler en Gruyère maken deze saus bijzonder smakelijk.

5. Voeg de hamstukjes toe en roer deze door de saus, zet vervolgens de pan weer op het vuur om het geheel nog een paar minuten te laten sudderen.

6. Meng de gekookte tagliatelle door de kaas-hamsaus, zorg ervoor dat alle pasta goed bedekt is met de saus. Voeg dan naar smaak wat peper en zout toe.

7. Dien nu op en geniet van je overheerlijke tagliatelle met kaassaus en ham!

In dit recept, is het cruciaal om echte boter te gebruiken en niet te bezuinigen op de kaas, dit zijn de belangrijkste smaakmakers in dit gerecht. Smakelijk eten!