Politie zoekt deze jongeman: Hij viel 87-jarige priester langs achter aan en stal zijn aktetas

door: MRO
opsporing
Afbeelding bron: Federale politie

Herman, een priester van 87 jaar, werd brutaal overvallen aan het station van Oudenaarde. De politie heeft duidelijke beelden van de jonge dader en vraagt uw hulp in de zoektocht.

Op 26 september 2023 omstreeks 13.50 uur werd de 87-jarige Herman met geweld bestolen aan het station van Oudenaarde. Hij stapte in het station van de trein die uit de richting van Kortrijk kwam. 

De verdachte merkte de priester op en achtervolgde hem. Hij wachtte het meest geschikte moment af om de man te overvallen en stal zijn aktetasje.

"Ik werd aangevallen in de rug door die jonge mens. Hij heeft me op de grond geduwd en ik heb me verweerd. In een fractie van een seconde heeft hij zich op mij geworpen", getuigt Herman.

Persoonsbeschrijving verdachte

De verdachte is een jonge man van vermoedelijk rond de 18 jaar. Hij is ongeveer 1m80 lang, mager en heeft kort donker haar en een snorretje. Hij droeg een rode voetbalshirt van de voetbalploeg Arsenal en reed op een zwarte plooifiets.

Als je meer informatie hebt, kan je bellen naar het gratis nummer 0800/30 300. Je vindt het opsporingsbericht ook op de website van de Federale Politie.