Kristof Calvo haalt uit: "Virus van de haat heeft ook ons eigen Capitool bereikt"

door: STS
Kristof Calvo
Afbeelding bron: Photonews

Kristof Calvo heeft de bestorming van het Capitool door fanatieke aanhangers van Donald Trump scherp veroordeeld. Volgens hem is "het virus van de haat" ook tot in de Kamer doorgedrongen, waarbij hij in een videoboodschap verwees naar Dries Van Langenhove.

"Een jaar geleden bereikten ons de beelden en berichten van een virus in China, het coronavirus. Lang hebben we gedacht dat dat virus ons niet zou bereiken, ons niet zou overkomen. Vandaag bereiken de beelden van een heel ander virus ons vanuit de VS: het virus van de haat en de polarisatie."

"Laat ons niet een tweede keer dezelfde fout maken. Want het virus van de haat kan ons ook overkomen, dat kan ons ook bereiken. Sterker nog: het heeft ons al bereikt, is ons al overkomen. Het heeft zelfs dit halfrond al bereikt, ons Capitool", klinkt het in een video waarin ook beelden van Dries Van Langenhove gemonteerd werden.

"Eigenlijk kennen we het vaccin tegen dat virus. Het vaccin, dat zijn wij allemaal. Dat is onze gehechtheid, onze alertheid voor de democratie."