Maggie De Block openhartig over gewicht: "Anders was ik misschien nog veel dikker"

door: STS
Maggie De Block
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-politica Maggie De Block heeft naar aanleiding van de nieuwe Canvas-fictiereeks 'Albatros', over tien zwaarlijvige personen die deelnemen aan een afslankingskamp, openhartig gepraat over haar zwaarlijvigheid.

"Op mijn leeftijd heb je al die diëten waarschijnlijk al zeven keer geprobeerd", lachte de voormalige minister van Volksgezondheid in 'De Zevende Dag'.

"Ik heb ervoor gekozen - en ik heb mijn kinderen ook zo opgevoed - om een goede, maar gezonde keuken te hebben en er toch op te letten. Anders was ik misschien nog veel dikker."

"Het is wat het is. Je moet op een gegeven moment zeggen: ga ik mijn hele leven alleen met diëten bezig zijn of ga ik de rest doen, zoals politica worden. Dat is de keuze. En dat is een mentaal proces, daar gaat het ook veel over, denk ik."

Chronische aandoening

"Maar het is een chronische aandoening. Het is een belasting voor je lichaam, zoals voor de gewrichten als voor het hart. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat je heel ongezond leeft. Misschien tracht je toch te bewegen en gezond te eten."