Opnieuw klacht tegen Conner Rousseau: Hij riskeert celstraf van één jaar

door: PMN
Conner Rousseau
Afbeelding bron: Photonews

Conner Rousseau heeft opnieuw een klacht aan zijn been. De voorzitter van Vooruit blijft zo in het oog van de storm staan.

De vzw Kham, die zich bekommert om de integratie van de Roma, dient een klacht tegen Rousseau wegens racisme met het oog op aan zetten tot haat en geweld. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Alles heeft te maken met de uitspraken van Rousseau op de Vredesfeesten van Sint-Niklaas vorige maand. Hij zei toen tegen agenten dat ze “beter wat meer hun matrak zouden gebruiken.”

De woordvoerder van de vzw is erg bezorgd om die uitspraken. Hij krijgt veel telefoontjes, zelfs vanuit het buitenland.

“Rousseau is een belangrijke politicus. Mensen zijn bang voor de toekomst van de Roma-kinderen. Op school vragen kleine kinderen aan wie ik lesgeef zelfs of het waar is dat de politie nu op hen zal meppen.”

Rousseau bood wel zijn excuses aan maar daar heeft de advocaat van de vzw geen oor naar. Hij noemde het dronkenmansklap. “Rousseau vergeet dat alcohol in het strafrecht geen verzachtende maar net een verzwarende omstandigheid is.”

Advocaat Abderrahim Lahali gaat vandaag namens de vzw een klacht indienen tegen Rousseau bij het parket van Oost-Vlaanderen. De vzw wil Rousseau uitnodigen om mee te gaan naar het concentratiekamp van Auschwitz, waar in WO II minstens 20.000 Roma om het leven zijn gekomen.

Als het parket vindt dat de klacht terecht is riskeert Rousseau een celstraf van één jaar. Dat is de straf die staat op aanzetten tot haat en racisme.