Politicus onthult strategie van Delhaize en walgt ervan: "Dát is wat er nu aan de gang is"

door: STS
Delhaize - staking
Afbeelding bron: Photonews

De onrust bij supermarktketen Delhaize zou nog weken kunnen aanslepen, zeggen de vakbonden. Zij eisen dat de plannen om alle winkels in eigen beheer aan zelfstandigen over te dragen geschrapt worden.

Vlaams Parlementslid Jos D'Haese (PVDA) reageerde in 'Terzake' op de situatie. "Ik denk dat veel mensen verontwaardigd zijn over Delhaize, mensen die vaak bij Delhaize gaan shoppen. Ik ben ook verontwaardigd wanneer ik dat zie", sprak hij.

"Mensen die soms twintig, dertig jaar in die Delhaize hebben gewerkt, in families, die de coronacrisis hebben doorgemaakt en die dan vandaag eigenlijk aan de deur gezet worden."

"En de grote vraag is waarom dit gebeurt. Delhaize wil één miljard euro besparen. En waarom? Omdat zij jaarlijks één miljard euro aandelen terugkopen als cadeau aan hun eigen aandeelhouders. Dat is wat er vandaag aan de gang is."

"Dat heeft op zich met de kwaliteit van zelfstandige uitbaters niets te maken. En wat ze natuurlijk op die manier willen doen, is de vakbonden buitenspel zetten. De vakbonden hebben daar betere loon- en arbeidsvoorwaarden afgedwongen. En die wil Delhaize buitenspel zetten door alles op te splitsen."