Premier De Croo heeft barslecht nieuws: "Zoveel moeilijke jaren wachten ons nog"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Eerste minister Alexander De Croo heeft op de voorstelling van de federale waterstofstrategie herhaald dat er mogelijk nog vijf moeilijke winters aan zitten te komen.

"Sommigen herinneren zich dat ik enkele maanden geleden een uitspraak deed die veel mensen schokte", sprak De Croo (Open Vld) in het Antwerpse Havenhuis.

"Ik zei toen dat we misschien voor vijf moeilijke winters staan. Dat verraste een aantal mensen, want ik ben in het algemeen eerder een optimist. Dus kreeg ik veel vragen over waarom ik dat zei."

"Ik zei dat omdat ik denk dat het waar is. Vandaag, twee maanden later, zie ik niet veel elementen die ergens anders op wijzen. Ik denk dat we voor vijf moeilijke jaren staan."

"Ik zei dat luidop omdat ik denk dat het belangrijk is om te beseffen in welke situatie we ons bevinden. Als we dat beseffen, kunnen we actie ondernemen."

"Ja, we staan voor vijf moeilijke jaren. Maar als we het goed doen, kunnen we een gigantische stap voorwaarts zetten, die twintig jaar waard is aan innovatie, in het samenbrengen van mensen, in het ontwikkelen van de juiste strategie. Als we deze turbulente tijden juist aangrijpen, kunnen we een gigantische stap zetten."

Volg het nieuws met de gratis app van Redactie24