Premier De Croo krijgt ervan langs: "Magnette heeft zijn schaapjes op het droge, u heeft uw schapen in zee gestort"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

Het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV) heeft in een brief scherp uitgehaald naar eerste minister Alexander De Croo.

"Wij stellen ons de vraag of er binnen deze Vivaldi-ploeg nog voldoende besef is dat het dit land niet voor de wind gaat", klinkt het.

"Mensen klagen over koopkracht, energieprijzen rijzen de pan uit, de toekomst oogt bijzonder onzeker. Maar blijkbaar ontbreekt elke vorm van ‘hoogdringendheid’ in de hoofden van alle excellenties, helaas ook bij u, premier."

"U slaagt er enkel in om de ploeg samen te houden door de uitgaven te verhogen. Alle hervormingsplannen worden vooruitgeschoven, wetende dat een serieuze hervorming tot onherstelbare breuken zal leiden in uw ploeg. Dus gebeurt er niks. Of toch er gebeurt wel iets. We gaan achteruit. En u, premier, u staat erbij en kijkt ernaar."

"Het water staat de Vlaming al lang boven de lippen. Uw regering heeft ervoor gezorgd dat zij die werken, en dat zijn - zo blijkt toch uit de cijfers - vooral de Vlamingen, er armer op worden. U beloont hen die er de kanten aflopen, die misbruik maken van het systeem en die op geen enkel vlak vatbaar zijn voor enige vorm van verantwoordelijkheidszin."

"U durft niet te doen waar u als liberaal voor zou moeten staan. Werken belonen en mensen activeren die perfect in staat zijn om hun bijdrage te leveren."

"U heeft zich vastgeklampt aan dat symbolische cijfer 16. U verkondigt wel te gaan hervormen, maar iedereen weet dat dat niet zal gebeuren. Uw schaduwpremier Magnette zal dat niet toelaten. Hij heeft zijn schaapjes op het droge. U heeft uw schapen in zee gestort."