PVDA in de clinch met Delhaize: "Die onthullingen zijn een doorn in het oog"

door: STS
Raoul Hedebouw - Delhaize
Afbeelding bron: Photonews

Supermarktketen Delhaize vraagt aan de extreemlinkse partij PVDA om een dossier van hun website te verwijderen. De partij weigert.

"Ons dossier toont aan dat de verkoop van de 128 winkels in eigen beheer geen 'efficiëntie-oefening' is, maar een overstap naar een parasitair model, waarbij de werknemers steeds meer worden opgeofferd voor de winstzucht van de aandeelhouders", zegt PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw.

"Die onthullingen zijn een doorn in het oog van Delhaize. Maar we geven niet toe. We blijven onze steun verlenen aan het Delhaize-personeel, dat actie blijft voeren."

"Delhaize maakt melding van een slide uit een PowerPoint-presentatie van de directie, die opgenomen is in het dossier. Ze grijpt die aan om te vragen dat een heel stuk van het dossier wordt ingetrokken, en niet alleen de slide zelf, maar het hele deel waarin het gaat over de gegevens die op de slide vermeld worden."

"Delhaize heeft die slide zélf breed verspreid onder de werknemers. Bijna alle cijfers zijn trouwens al verschenen in de pers."

"Waar Delhaize in werkelijkheid een probleem mee heeft, is de argumentatie die de inhoud van de slide doorprikt. We tonen in het dossier aan wat de ware motieven achter het plan zijn, en welke verschrikkelijke gevolgen het plan heeft", aldus Hedebouw.