Theo Francken publiceert opvallende cijfers na nieuwe rellen: 'Slechts 1 veroordeling na 14 maanden'

door: MRO
Theo Francken politicus bij N-VA
Afbeelding bron: Photonews

Theo Francken (N-VA) maakt zich boos na de rellen in Luik. Op zijn eigen blog schrijft hij dat de regering-De Croo helemaal niet streng optreedt tegen relschoppers.

"De paarsgroene regering herhaalt dat ze de rellen afkeurt en dat de daders streng gestraft zullen worden. Ze probeert zo het morrende volk te sussen en te tonen dat ze alles onder controle heeft."

"Wel, hier knelt het schoentje. Het probleem voor de stoerdoeners in de regering is dat we dit al enige tijd vanuit de oppositie opvolgen", schrijft Theo Francken.

Hij publiceert de cijfers van de oudejaarsrellen. Zo was er tot dusver slechts 1 veroordeling na de zware rellen op de oudejaarsnacht van 2019/20. In 10 gevallen loopt het onderzoek nog steeds.

Het resultaat na de oudejaarsrellen van 2020/21: "2 illegalen opgepakt en vrijgelaten. Ze werden zelfs niet naar een gesloten centrum voor illegalen overgebracht. Gewoon niets gebeurde er. Meer nog, één van beide relschoppende illegalen werd blijkbaar in 2017 al opgepakt en teruggestuurd naar Italië (waar hij Europa was binnengedrongen) maar was intussen dus gewoon teruggekeerd naar België."