Verontwaardigde Meyrem Almaci wil dat mensen het goed weten: "Onaanvaardbaar én strafbaar"

door: STS
Meyrem Almaci
Afbeelding bron: Photonews

Voormalig voorzitter van Groen Meyrem Almaci maakt zich boos. Haar partijgenote Hafsa El-Bazioui krijgt namelijk doodsbedreigingen.

Dat heeft te maken met het alternatieve sinterklaasfeest met een vrouwelijke zwarte Sinterklaas, Queen Nikkolah, dat in het stadhuis van Gent zou doorgaan.

Nadat er commotie ontstond, werd het kinderfeest verplaatst naar een geheime locatie. De Gentse schepen Hafsa El-Baziou kreeg intussen doodsbedreigingen.

"Er is een beeld ontstaan dat we de traditie zouden willen vervangen, dat klopt helemaal niet", vertelde ze aan de VRT. De doodsbedreigingen raken haar. "Ik ben erg geschrokken, we zouden dit niet normaal mogen vinden."

Meyrem Almaci neemt het op voor haar partijgenote en veroordeelt de doodsbedreigingen. "Van mening verschillen mag en kan", reageert ze via X.

"Maar mensen actief bedreigen is naast onaanvaardbaar, ook strafbaar. Het is niet toevallig dat bepaalde profielen er bovenmatig mee te maken krijgen. Het hellend vlak in volle werking. Ik sta achter Hafsa."