"Vlaming gaat het tegenovergestelde krijgen van hetgeen hij koos"

door: STS
Verkiezingen - stemhokje
Afbeelding bron: Photonews

Na de verkiezingen van 9 juni is het politieke landschap hertekend. Zowel op federaal als op Vlaams niveau komt er een andere coalitie.

In Vlaanderen lijkt de regering te zullen gaan bestaan uit drie partijen: N-VA, cd&v en Vooruit. N-VA-voorzitter Bart De Wever zat vrijdag samen met cd&v-voorzitter Sammy Mahdi en Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere.

Zeer tegen de zin van Vlaams Belang, dat hoopte op een coalitie met N-VA. "De Vlaming stemde nooit eerder zo rechts en Vlaams als nu en zal een linksere Vlaamse regering krijgen", stelt voorzitter Tom Van Grieken.

"De Wever buigt zich volledig naar de wensen van de socialisten. Met deze coalitie zal de Vlaming het tegenovergestelde krijgen van hetgeen hij koos."

Bij het grof vuil

"Wij vertegenwoordigen de stem van 1 miljoen Vlamingen en zijn de grootste winnaar van deze verkiezingen. Na amper enkele dagen blijkt De Wever de stem van de VB'ers bij het grof vuil te zetten om samen te gaan met cd&v, dat nota bene verloren heeft. In een normaal democratisch land zat onze partij in de regering."