Volgens Abou Jahjah is Tom Van Grieken erger dan Filip Dewinter

door: BVDO
Tom Van Grieken
Afbeelding bron: Photonews

Tom Van Grieken deed afgelopen weekend forse uitspraken over de Vlaamse en Europese identiteit. Daarop kwam heel wat kritiek, onder meer ook van Dyab Abou Jahjah.

De uitspraken van Van Grieken doen Abou Jahjah de wenkbrauwen fronsen. “Ik had lang gehoopt dat biologisch racisme zelfs in extreemrechtse kringen marginaal is geworden. Helaas is dit alles behalve waar”, schrijft hij op Twitter.

Abou Jahjah vindt Van Grieken zelfs erger dan zijn voorgangers, terwijl iedereen denkt dat hij gematigder is. “Ik heb vroeger veel gedebatteerd met Filip Dewinter, maar ik denk niet dat ik hem ooit heb kunnen betrappen op het gebruik van het woord ‘blanken' in een dergelijke context. Het ging altijd om bijvoorbeeld ‘de Vlamingen’. Veel mensen noemen Van Grieken een softe versie van Dewinter, maar is dat wel zo? We zullen zien”, zegt Abou Jahjah aan HLN.

De uitspraken van Van Grieken zijn volgens velen geen toevallige verspreking, maar heel bewust gekozen. “Misschien vergis ik mij en schat ik hen intellectueel wat te hoog in, maar ik vermoed dat ze wel degelijk begrijpen wat het verschil is”, besluit Abou Jahjah.