"Ze zullen het geld bij bevolking halen, en nog een sociaal bloedbad erbij"

door: STS
regering De Croo - Vivaldi
Afbeelding bron: Photonews

Open Vld-politicus Vincent Van Quickenborne kondigde aan dat hij reclame voor gokbedrijven wil verbieden, zoals opgenomen is in het regeerakkoord.

Dat zou een streep door de rekening zijn voor vele sportclubs, want gokbedrijven treden graag op als sponsor.

Wij stelden op de Facebookpagina van Redactie24 de vraag: "Vind je het een goede zaak dat gokbedrijven niet meer mogen sponsoren in de sportwereld?"

"Een financiële ramp voor veel sporten", vreest Peter.

"Waarom zou dat onmogelijk zijn? Als alles wat is, moet blijven, is er geen evolutie. Moet kunnen, vind ik", laat Walter weten.

"Nee. Ik gok nooit, maar het enige wat ze in Brussel doen is alles verbieden. En dan zijn ze geschrokken dat ze bij verkiezingen stemmen verliezen", merkt Frank op.

"Ja, dat ze de spelers maar wat minder betalen. Wat voor bedragen zijn dat?", stelt Lutgarde.

"Wat maakt het uit? Sponsors bestaan in alle soorten en mensen die willen gokken zullen toch ook altijd iets vinden", zegt Diane.

"Alweer een staaltje van de eigengereidheid van een politieker. Als de staat deze inkomsten gaat verliezen, waar gaan ze dat dan moeten halen? Juist, bij de werkende bevolking. En dan spreek ik nog niet over de sportwereld die inkomsten verliest, nog een sociaal bloedbad erbij", vreest Peter.

"Het had nooit toegelaten mogen worden", vindt Jos.

"Zeer zeker. Ze zullen wel andere sponsors vinden waardoor ze 30 miljoen loon kunnen uitbetalen aan één speler", stelt Frans.

"Altijd maar nieuwe regeltjes. Alle vrijheid wordt ons afgepakt", vindt Luc.

"Ja, de mensen die zich ermee in nesten werken gaan misschien minderen", stelt Domi.

"Schitterend idee, bedrijven die hun personeel aan de top hallucinante lonen betalen hoeven geen geld te ontvangen van (zieke) mensen en hun verslaving nog aan te wakkeren", stelt Willy.

"Nee! Denken ze dat er dan niet meer gegokt zal worden?", vraagt Nadia zich af.

"Als ik zie hoeveel dergelijke winkels in korte tijd erbij zijn gekomen in Willebroek, is er wel iets mis. Die sector leeft van de verslaafde mensen die dogmatisch hun laatste euro's uitgeven om dan aan te kloppen bij het OCMW of dergelijke. Niets mis met een gokje voor iemand die controle heeft, maar dat is echt niet hun publiek en volgens mij een minderheid", zegt Chris.