Siska Schoeters scherp voor Margriet Hermans na kritiek: "Betere kanalen om dat kenbaar te maken"

door: COS
Margriet Hermans
Afbeelding bron: VRT

'Zomerhit' zorgt dit jaar weer voor een muzikaal feest op de zeedijk van Blankenberge. Op 19 augustus weten we wie de winnaar van Zomerhit 2023 wordt.

Vorig jaar was het Margriet Hermans die tot haar eigen verrassing de 'Zomerhit'-trofee mee naar huis mocht nemen voor haar 'Liefde Voor Muziek'-cover 'Lekker Blijven Hangen'. Margriet kwam haar nummer in de eerste aflevering nog eens brengen.

Een paar weken eerder sprak Margriet zich nog kritisch uit over Radio2. Sinds de commercialisering van de openbare omroep wil de zender de zestigplussers volgens Margriet kwijtspelen. "En daar zijn ze aardig in aan het lukken", zei ze bij 'Terzake'.

Wat Radio2- en VRT 1-presentatrice Siska Schoeters van Margriets uitspraken vindt? "Ik denk dat het niet slim van mij zou zijn om daar in de krant op te reageren", zegt ze in De Zondag. "Ik hoop haar te zien op Zomerhit, zodat we daar even over kunnen babbelen en ik haar succes kan wensen met haar nieuwe single."

"Zij mag uiteraard vinden van Radio2 wat ze wil. Maar als je tips hebt om iets te verbeteren, denk ik dat er betere kanalen zijn om die kenbaar te maken", bedenkt Siska zich.