Prins Laurent reageert verrassend op seksueel misbruik: "Precies grote gebeurtenis omdat het over mij gaat"

door: STS
Prins Laurent
Afbeelding bron: Photonews

Prins Laurent werd tijdens zijn jeugd het slachtoffer van ongewenste intimiteiten. Dat zegt royalty-kenner Jan Van den Berghe in een documentaire over de prins.

Vanaf woensdag 19 april is er op Canvas een nieuwe docu te zien over de broer van koning Filip, getiteld 'Laurent: Prins op overschot'.

In de documentaire is er sprake van handtastelijkheden waarvan de prins tijdens zijn jeugd het slachtoffer werd. De feiten zouden plaatsgevonden hebben bij "een vriend van het Hof", bij wie de prins regelmatig werd ondergebracht.

Prins Laurent werd door Het Laatste Nieuws om een reactie gevraagd. "Er zijn mensen die veel meer hebben meegemaakt dan ik en waar geen belang aan wordt gehecht", vertelde hij aan de krant.

"Het is nu omdat het over mij gaat, dat het precies een grote gebeurtenis is. Men spreekt over mensen die kinderen mishandelen, maar dat gebeurt al sinds de Romeinse tijd."

Verder zegt de prins, die geen medewerking verleende bij het maken van de documentaire, niet in het verleden te leven en altijd vooruit te willen kijken.