Prins William en Kate Middleton onder vuur na gezellige uitstap: "Voor hen gelden blijkbaar andere regels"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Prins William en zijn echtgenote Kate Middleton liggen onder vuur in Groot-Brittannië omdat ze de maatregelen tegen het coronavirus niet naleefden.

De Hertog en Hertogin Van Cambridge bezochten 'Luminate', een verlichte boswandeling in kerstsfeer. Ze hadden hun kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis, bij.

Maar ze kwamen er prins Edward, diens vrouw Sophie en hun twee kinderen, Louise en James, tegen, zo meldt The Daily Mail. De gezinnen werden meermaals gezien en gefotografeerd in elkaars gezelschap. Terwijl de regels in het Verenigd Koninkrijk zeggen dat je buitenshuis met niet meer dan zes personen die niet onder je dak wonen mag samenkomen, kinderen meegerekend.

Coronamaatregelen

"Naar mijn mening waren ze in overtreding met de Covid-regels, want ze waren met negen personen, uit twee gezinnen. Ze hadden duidelijk een gezellig uitje, de kinderen amuseerden zich. Maar ik kan me niet aan de indruk ontdoen dat er een regel geldt voor hen en een andere regel voor de rest van ons", citeert de krant een getuige.

De twee gezinnen waren apart aangekomen en benadrukken dat het niet de bedoeling was om met zoveel personen samen te komen.