Albert Heijn neemt drastisch besluit: "Verkopen we niet meer, het is gedaan"

door: STS
Albert Heijn
Afbeelding bron: Photonews

Bij supermarktketen Albert Heijn zijn er belangrijke knopen doorgehakt. Enkele producten zullen niet meer verkocht worden.

Het gaat om de verkoop van messen (in België en Nederland) en de verkoop van tabaksproducten (in Nederland). De verkoop van messen wordt volgende week al stopgezet.

Albert Heijn ziet een "toenemende agressie in de maatschappij'' en stopt met de verkoop van messen om daar niet aan bij te dragen, schrijft NH Nieuws. Recent werd een medewerkster van Albert Heijn nog doodgestoken in een winkel (lees er hier meer over). Volgens Gondola verdwijnen de messen ook uit de Belgische winkelrekken.

Albert Heijn verkoopt sinds 1 juli ook geen tabak meer in de Nederlandse webshop. En vanaf 1 januari 2024 zal er ook geen tabak meer te koop zijn in de Nederlandse winkels.

Rookvrij

"Albert Heijn is voorstander van de beweging naar een rookvrije generatie", klinkt het bij de supermarktketen. "Om een blijvende gedragsverandering en een rookvrije generatie te realiseren is het van belang dat alle verkopende partijen en andere betrokken spelers, groot en klein, hier samen in optrekken."

"De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat tabaksverkoop per 1 juli 2024 bij supermarkten stopt en bereidt daarvoor wetgeving voor. Albert Heijn stopt per 1 januari 2024 met de verkoop van tabak en aanverwante producten in de winkels."