Meer duidelijkheid over drama in Albert Heijn: "Hij liep recht op haar af en stak haar neer"

door: STS
Albert Heijn
Afbeelding bron: Photonews

Er is meer duidelijkheid over het drama dat zich dinsdag heeft afgespeeld in een supermarkt van Albert Heijn. Het dodelijke slachtoffer werkte in de winkel. De dader is een vijftiger die als "levensgevaarlijk" te boek staat.

Het was dinsdagochtend, rond 07.00 uur, toen er zich een steekpartij voordeed in een Albert Heijn-supermarkt in Den Haag.

Daarbij viel er een dode. Het gaat om een vrouw van 36 jaar, zij werkte in het filiaal. "De dader liep recht op het slachtoffer af en stak haar neer", vertelde een woordvoerder van de politie aan de NOS. Het is niet geweten of de dader en het slachtoffer elkaar kenden.

De man kon even later op straat door de politie gearresteerd worden. Het gaat om een 56-jarige Antilliaan, die zowel in Nederland als daarbuiten al werd veroordeeld voor ernstige geweldsmisdrijven. Hij is levensgevaarlijk, meldt De Telegraaf.

"Hij is een godsdienstfanaat en denkt dat hij zich inspant voor God. Ik vrees dat hij dit gezien heeft als een daad voor God", citeert de krant de advocaat van de man.