ALDI is wat opgevallen bij klanten: "Kopen ze nu vaker"

door: STS
Aldi
Afbeelding bron: Photonews

Het merendeel van de Belgen is bezorgd om hun koopkracht. In de supermarkt vertaalt zich dat naar het kopen van meer huismerken.

"Het aantal Belgen dat op hun winkeluitgaven let, stijgt verder", laat ALDI weten. "Uit een iVOX-enquête die we lieten uitvoeren bij 1.000 Belgen blijkt dat consumenten zich nog meer richten op huismerken, promo’s en prijsverlagingen om extra budgetruimte te creëren."

"De overgrote meerderheid (88%) van de Belgen is bezorgd over zijn koopkracht. Terwijl 9 op de 10 Belgen aangeeft vorig jaar al op het budget te hebben gelet, is quasi iedereen (97%) dit van plan voor 2024. Bijna de helft plant nog meer te besparen dan vorig jaar. De andere helft zal dit in dezelfde mate doen als in 2023."

"Naast een lagere energiefactuur (66%) wordt er vooral naar de winkelkar (56%) gekeken als belangrijkste besparingspost. Er zal weinig bespaard worden op plezieraankopen en vrijetijdsbestedingen. Slechts een minderheid overweegt om te snoeien in het budget om uit eten te gaan (35%), voor evenementen (25%) of om te reizen (22%)."

"De aandacht van de consument in de supermarkt gaat in 2024 vooral naar promoties, huismerken en het vergelijken van prijzen. Huismerken winnen verder aan belang. Sinds de opstoot van de inflatie koopt ruim 7 op de 10 Belgen vaker huismerken. Bijna 9 op de 10 is van plan dit te blijven doen."