Carrefour verrast klanten met nieuwigheid: "Zo blijven de producten langer vers"

door: STS
Carrefour
Afbeelding bron: Photonews

Klanten van Carrefour gaan een verandering aantreffen in de winkels. De supermarktketen voorziet enkele producten van een nieuwe verpakking.

Vier producten varkens- en rundvleesgehakt zullen niet langer in schaaltjes verkocht worden, maar in een zogenaamd 'Fresh Pack', een verspak. "Dit zorgt voor een betere bewaring en vermindert de plastic voetafdruk", meldt Carrefour.

De betrokken producten zijn 'Gehakt van varkens- en kalfsvlees 250 g', 'Gehakt van varkens- en kalfsvlees 500 g', 'Gehakt van varkens- en rundvlees 250 g' en 'Gehakt van varkens- en rundvlees 500 g".

De nieuwe verpakking biedt heel wat voordelen. Zo wordt er 75% minder plastic gebruikt, goed voor een besparing van zes ton plastic par jaar. Bijkomend voordeel is dat de verpakking 100% recycleerbaar is.

Plaats besparen in koelkast en vuilniszak

Ook de consumenten zouden er voordelen van moeten ondervinden. "De producten blijven langer vers", maakt Carrefour zich sterk. "En de compactere verpakking neemt minder ruimte in in de koelkast, in de vriezer of zelfs in de vuilniszak."

Vanaf 8 april zal de nieuwe verpakking zijn opwachting maken in de Carrefour-supermarkten. "Als de resultaten goed zijn, zullen we de verpakkingen voor meer producten gaan gebruiken", klinkt het nog.

Volg Redactie24 nu op Instagram