Ergernis in supermarkten: "Veel koppels blijkbaar niet in staat alleen boodschappen te doen"

door: STS
Supermarkt
Afbeelding bron: Photonews

Lang niet iedereen gaat alleen winkelen. Dat is nochtans een van de verplichte coronamaatregelen die afgekondigd zijn. Enkel minderjarigen of mensen die hulp nodig hebben bij het winkelen, mogen vergezeld zijn van een volwassene.

Aan die regel lijkt niet iedereen zich te houden, getuige het commentaar op sociale media. "Er zijn dus écht veel te veel koppels die blijkbaar niet in staat zijn om zonder elkaar boodschappen te doen en dat dan maar met élk een kar doen", stelt iemand op Twitter.

Deze opmerking zorgt voor een stroom aan reacties. "Vorige week zag ik in de Big Bazaar een koppel bezig over kaarsen en een ander over een voetbal voor het kleinkind", klinkt het elders.

Colruyt, Aldi en Krëfel

"Vanochtend in de Colruyt waren zeker de helft van de klanten koppels met twee karren. In de Aldi werd daarop gecontroleerd (tenzij je met twee auto's kwam). Bij Krëfel werden koppels aangesproken door het personeel en werd één van hen verzocht om naar buiten te gaan", luidt een andere getuigenis.

"Ik heb me daar een week of drie ook boos over gemaakt en toen kreeg ik emmers kak over me heen dus bij voorbaat; courage!", pikt een ander in.

Kritiek op de maatregel

Maar heerst eveneens onbegrip over deze maatregel. "Ik zie het probleem niet als het kalm is, eerlijk gezegd. Wij vullen elk onze eigen kar en houden ons braaf aan de regels."

"Sommige koppels vullen elkaar aan en zijn samen sneller dan één van beiden alleen. Eentje die weet wat er allemaal gekocht moet worden en alles weet staan, de andere die het nodige tilwerk kan doen en voldoende groot is om overal aan te kunnen. Je hebt regels en de geest ervan."