Lidl neemt drastisch besluit: "Moet je vanaf nu voor betalen"

door: STS
Lidl
Afbeelding bron: Photonews

Bij Lidl hebben ze een drastisch besluit genomen. Klanten zullen voortaan moeten betalen voor een service die tot dusver gratis was.

Het gaat om het opladen van je elektrische wagen terwijl je boodschappen doet. Dat kon tot dusver gratis, maar daar komt dus binnenkort verandering in.

"Vanaf 27 juni wordt het opladen betalend, waarbij de Lidl-klant zal genieten van een voordelig tarief", zegt Isabelle Colbrandt, woordvoerder van Lidl.

"Opladen kan via de Lidl Plus App. Zowel voor de snelladers (DC) als voor laders met wisselstroom (AC) gelden sterk concurrentiële prijzen. Zo kan snel laden aan 0,55 euro/kWh en traag laden aan 0,38 euro/kWh (prijs op 20 juni 2023, deze kan fluctueren in functie van de marktprijs)."

Energiecrisis

"Door de recente energiecrisis bleek het gratis aanbieden van stroom niet langer houdbaar. Bovendien viel het voordeel voor de Lidl-klant veelal weg doordat niet-klanten ook van deze service gebruik maakten. Laden voor niet-klanten zal mogelijk zijn via een betaalkaart of RFID, aan de gangbare marktprijs."

“We willen ons uitgebreid netwerk in eerste instantie ter beschikking stellen van onze eigen klanten, aan een heel gunstig tarief. Op 30 minuten, de tijd om rustig inkopen te doen, kan onze klant meer dan 100 km laden aan een voordelige Lidl-prijs."

Elektrische fiets

"Vandaag telt Lidl 300 laadpunten, verspreid over het land. Ook de komende jaren zullen we verder investeren in dit voordelig netwerk. Tegen 2025 komen er nog 200 laadpunten bij", belooft Lidl. "Ook het opladen van een elektrische fiets zal op steeds meer plaatsen mogelijk zijn en blijft gratis."