Opening nieuwe Action draait uit op fiasco: Klanten komen van koude kermis thuis

door: STS
action
Afbeelding bron: MRO

Action was van plan om een nieuwe winkel te openen in België, maar een controle en een dispuut met de gemeente gooiden roet in het eten. De deuren blijven voorlopig gesloten.

Action wilde zaterdagochtend de nieuwe winkel openen, in de Zaatstraat in Schoten. Alles was in gereedheid gebracht om de eerste klanten te kunnen ontvangen. Maar vrijdagavond stapten ambtenaren van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen de zaak binnen, samen met enkele politieagenten.

"'Het spijt ons. De winkel gaat morgen niet open.' Dat kregen ongeduldige Schotenaren vrijdagavond te horen toen die al wilden gaan shoppen in de verlichte winkel. Maar het licht was aan om de controle mogelijk te maken. Wat er precies gecheckt werd en waarom de politie bijstand verleende, werd ons niet meegedeeld", schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens de krant had de gemeente Schoten de vestiging van Action op de locatie geweigerd en zou de uitbating ervan daarom illegaal zijn. Het lijkt erop dat er een juridische strijd gaat volgen tussen Action en de gemeente.