Stormloop op kortingen tot 90% in Makro leidt tot chaos: Klanten gaan op de vuist

door: STS
Makro
Afbeelding bron: Photonews

De sluiting van de Makro-winkel in Deurne zorgt voor een ware toeloop. Donderdag liep de situatie zelfs helemaal uit de hand.

Veel klanten willen nog snel hun slag slaan voor de winkel definitief de deuren sluit. Er worden kortingen van 90% op non-food artikelen en 40% op voedingsartikelen gegeven.

Donderdag liep het uit de hand en ontstond er een vechtpartij tussen enkele klanten. Daarop moest iedereen de winkel verlaten.

"Dit is niet aangenaam voor het personeel. Zij zien hun winkel stilaan afsterven. Het is voorspelbaar dat om de laatste artikelen gevochten wordt, in dit geval letterlijk", vertelde de vakbondssecretaris van BBTK aan de openbare omroep.

Vrijdagochtend waren er al heel wat vroege vogels op de been. Nog voor 06.30 uur stonden er al een tiental klanten te wachten. Tegen 07.15 uur, het moment dat de winkel de deuren opende, waren dat er al circa tweehonderd, meldt Gazet van Antwerpen. "De shoppers werden in groepen binnengelaten om alles ordelijk te laten verlopen."

Vrijdag is de laatste dag voor Makro Deurne. Om 15.00 uur - of eerder, indien de voorraad uitgeput raakt - valt het doek definitief.

Gebruik nu de gratis app van Redactie24