Doelman Miguel Van Damme voor derde keer getroffen door leukemie: “Er is niets meer over”

door: PMN
Miguel Van Damme getroffen door leukemie
Afbeelding bron: Photonews

Er was gisteren een heel aangrijpend moment tijdens de voetbalwedstrijd tussen Club Brugge en Cercle. De 27-jarige doelman Miguel Van Damme is voor de derde keer getroffen door leukemie.

De Oost-Vlaming maakte eerder op zijn Instagram het trieste nieuws bekend. “Ik heb de resultaten gehad van mijn beenmergfunctie”, zei Van Damme. “Daaruit blijkt dat er leukemie is vastgesteld in mijn beenmerg”, citeert Het Laatste Nieuws hem.

"Dat wil zeggen dat de behandeling die ik nu krijg niet aanslaat. Daarmee zijn er geen andere mogelijkheden meer. Ik heb alle behandelingen gehad. Er is niets meer over.”

Gisteravond mocht hij de aftrap geven van de Brugse derby. “Het enige dat ze nu nog kunnen doen is mij zolang mogelijk in leven te houden. Zolang er een klein beetje hoop is, is er hoop.”

Ook zijn vrouw nam het woord. “Ik zal mijn best blijven doen om je zoveel mogelijk te steunen en je op te peppen. We gaan dit gevecht opnieuw aan, ook al is het moeilijk om te blijven vechten in een strijd die niet eerlijk is.”

Miguel Van Damme
Afbeelding bron: Photonews