Zo zorg je ervoor dat je Smart TV niet weet waarnaar je kijkt en deze info niet doorverkoopt

door: BVDO
Film kijken
Afbeelding bron: Pixabay

Wie een Smart TV gebruikt hangt aan het internet. Heel wat persoonlijke informatie kan zo van je toestel gehaald worden.

Een Smart TV houdt bij wat je allemaal doet met jouw televisietoestel. Dat gaat via ACR, automatic content recognition oftewel automatische inhoudsherkenning. Een functie die automatisch op aan staat als je een Smart TV koopt.

Een functie die voor de meeste gebruikers helemaal geen nut heeft, maar voor de producten van de Smart TV des te meer. Dat laat techexpert Kenneth Dée weten in Het Laatste Nieuws.

“Meerdere keren per seconde maakt jouw toestel een schermafbeelding die wordt vergeleken met een gigantische database. Is er een match? Dan weet de fabrikant waar je op dat moment naar kijkt”, klinkt het.

Die informatie is heel veel geld waard voor adverteerders en worden door de producten van televisies verkocht. Maar ook hackers kunnen van dit systeem handig gebruik maken.

Het is dan misschien ook wel aangewezen om ACR uit te schakelen. “Zoek in de algemene instellingen of privacyinstellingen naar dingen als kijkgegevens delen, TV Input of kijkinformatie en schakel de toestemming uit”, besluit Dée.

Tags smart tv ACR