Politie pakt Porsche van jonge bestuurder (20) af: "Voor de tiende keer betrapt"

door: STS
Porsche
Afbeelding bron: Facebook.com/PolitieTeamVerkeerOostNederland

Een jonge, hardleerse bestuurder die zonder rijbewijs met een dure Porsche rondreed, heeft de wagen getakeld zien worden. Mogelijk wordt het voertuig, dat op naam van zijn vriendin staat, verbeurdverklaard.

"We troffen in Zwolle de bestuurder van een Porsche Panamera aan die voor de tiende (!) keer betrapt werd met het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs", schrijft de Verkeerspolitie Oost-Nederland op Facebook.

"De laatste keer was eind mei van dit jaar en toen is hem al op het hart gedrukt om echt niet meer te gaan rijden en dat wanneer hij dit wel zou doen, we de Porsche in beslag zouden gaan nemen. Aldus geschiedde..."

"Er zal proces-verbaal opgemaakt worden en dit wordt naar het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie gestuurd. Ook de inbeslagname zal getoetst worden en daar zal een beslissing over genomen worden."

"Het kan zomaar dat de Officier van Justitie beslist tot vervreemden of misschien wel verbeurdverklaring, ondanks dat het voertuig op naam staat van de vriendin van de bestuurder."