Viertal met leasewagen begaat ongelofelijke waslijst aan overtredingen: “Dit geloof je niet!”

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Een politiecontrole op de A28 in Nederland tussen Staphorst en Hoogeveen zette woensdag een wagen voor een zware snelheidsovertreding aan de kant, maar uiteindelijk werden heel wat andere bizarre overtredingen vastgesteld.

 

De aanleiding voor de interventie was een snelheidsovertreding. Nederland bracht een tijdje terug de snelheid naar 100 kilometer per uur. De automobilist werd met 155 kilometer per uur staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs meteen inleveren. De passagier werd gevraagd of hij kon verder rijden. Hij had geen papieren bij en de naam die hij opgaf was van zijn broer. Want zelf had hij geen rijbewijs.

Achterin zaten nog twee jongemannen. Die waren geen familie en dus kregen ze alle vier een proces-verbaal voor het overtreden van de coronaregels. Twee van die vier hadden dat de dag voordien ook al gekregen. Uiteindelijk mocht niemand verder met de auto, want de twee achterin hadden geen rijbewijs. Eentje wel, maar dat was ongeldig verklaard.

Ze zouden naar eigen zeggen iemand laten komen om met de auto weg te rijden. Een uur later werd de auto opnieuw tegengehouden en zat de man met het ongeldig verklaarde rijbewijs achter het stuur. De politie nam de leasewagen in beslag en dagvaardt de inzittenden.