Flinke tegenvaller: Heel wat bestuurders met rijbewijs moeten rijexamen opnieuw afleggen

door: STS
Rijexamen
Afbeelding bron: Photonews

Heel wat automobilisten in België hebben slecht nieuws te horen gekregen. Zij moeten hun theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Het gaat om duizenden bestuurders die opnieuw zullen moeten zien te slagen voor hun rijexamen. De reden is van administratieve aard.

Het gaat om buitenlanders die ooit een rijbewijs behaalden in hun land van herkomst maar in ons land niet de nodige administratieve stappen hebben doorlopen.

"Deze bestuurders wonen vaak al meer dan 40 jaar in België. Maar weinigen weten dat ze bij de Belgische autoriteiten de gelijkwaardigheid van hun buitenlands rijbewijs moeten aanvragen", schrijft Gocar.

De Franstalige krant La Dernière Heure bracht het nieuws naar buiten. Er wordt het voorbeeld aangehaald van een Moldaviër die al vier jaar in België woont en al 20 jaar met de wagen rijdt. Maar zijn hernieuwde rijbewijs uit Moldavië werd later afgegeven dan de datum waarop hij in België ingeschreven werd.

Een advocaat die de getroffen bestuurders verdedigt, hoopt nog te kunnen voorkomen dat zij opnieuw hun rijexamen moeten afleggen.