Politie ergert zich: "Kleine minderheid van bestuurders heeft het nog niet begrepen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft resultaten bekendgemaakt van de BOB-campagne van deze winter. Minder bestuurders bliezen positief. "Maar een kleine minderheid heeft het nog niet begrepen", klinkt het.

De BOB-wintercampagne liep van 1 december 2023 tot 29 januari 2024. De Geïntegreerde Politie voerde tijdens die periode in heel België alcoholcontroles uit.

"Er werden in totaal, verspreid over de hele campagne, 429.768 bestuurders gecontroleerd. 1,57% van de gecontroleerde bestuurders overschreed de toegestane alcohollimiet. Dat is een daling ten opzichte van de vorige BOB-wintercampagne. Toen blies 1,80% positief en werden er 427.603 bestuurders gecontroleerd."

"Deze daling van het percentage dat positief blies, terwijl meer bestuurders gecontroleerd werden, toont dat we in de goede richting werken", zegt Graham Verschaeve, adjunct-diensthoofd operaties bij de Federale Wegpolitie.

"Maar laten we niet uit het oog verliezen dat we nu onze aandacht en inspanningen moeten focussen op de kleine minderheid bestuurders die het nog niet begrepen hebben."

Drugs

Er werd niet alleen getest op alcohol, er werden ook drugstests uitgevoerd. "1.458 bestuurders testten positief op drugs via een speekseltest. Van 1.058 onder hen werd het rijbewijs ingetrokken."