Politie moet alles geven om wegpiraat bij te kunnen houden: "Agressief, asociaal en gevaarlijk"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Bij verkeerscontroles heeft de politie een aantal rijbewijzen ingetrokken wegens onaangepaste snelheid. Eén bestuurder maakte het bijzonder bont.

Op de Koolmijnlaan in Beringen merkte de politie een voertuig op dat aan zeer hoge snelheid reed. "Een politieploeg besloot het voertuig te volgen maar kon de bestuurder nauwelijks bijhouden."

"Op de Beverlosesteenweg bereikte het voertuig een snelheid van meer dan 144 km/u. De bestuurder hield geen rekening met de veiligheidsafstand tot zijn voorligger, voerde herhaaldelijk gevaarlijke en abrupte inhaalmanoeuvres uit en bracht andere weggebruikers in gevaar."

"Bij een kruispunt slaagde de politie erin om het voertuig tot stilstand te brengen. De bestuurder diende zijn rijbewijs onmiddellijk in te leveren en het voertuig werd bestuurlijk in beslag genomen."

"Agressief, asociaal en gevaarlijk rijgedrag wordt helaas steeds vaker geconstateerd op openbare wegen. Onze politiezone zet zich vastberaden in voor de aanpak van dit probleem en zal dit in de toekomst blijven doen", benadrukt de Beringse burgemeester Thomas Vints.