Politie onverbiddelijk: Daarom werd deze wagen getakeld en in beslag genomen

door: STS
Takelen - inbeslagname
Afbeelding bron: Politie Heusden-Zolder

Er zijn 28 boetes uitgeschreven, onder andere wegens onverantwoord rijden. Een bestuurder zag zijn BMW getakeld worden omdat het voertuig in beslag genomen werd.

Dat gebeurde naar aanleiding van het vieren van de overwinning van Turkije op Oostenrijk op het EK voetbal. Sommige automobilisten maakten het na afloop van de wedstrijd te bont op de baan.

Op de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder deed de politie vaststellingen. "Verschillende voertuigen reden al claxonnerend, al dan niet gedecoreerd met vlaggen, voorbij. Af en toe hing nog een passagier uit het raam te juichen."

"Er ontstond ook een lange file en in die file hebben verschillende bestuurders ook meermaals nutteloos gas gegeven om de supporters op te hitsen."

"Er zijn 28 boetes uitgeschreven voor onverantwoord rijden, hinderen en in gevaar brengen van andere weggebruikers en ook geluidsoverlast door claxonneren."

Rijbewijs kwijt en auto in beslag genomen

"Een bestuurder zag zijn auto in beslag genomen worden nadat hij op onverantwoorde manier zijn snelheid opdreef op de uiterst drukke Koolmijnlaan en wegstoof aan hoge snelheid terwijl hij verschillende kruispunten met voorrang van rechts negeerde."

De 29-jarige man uit Scherpenheuvel zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken worden. Later zal hij voor de politierechtbank moeten verschijnen.