Politie reageert op negatief commentaar na actie: "Nee, we halen daar geen plezier uit"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft op Facebook heel wat negatief commentaar gekregen na een verkeersactie. Sommigen spreken van een heksenjacht. De politie voelde zich geroepen om te reageren.

De politiezones HEKLA en Rupel voerden controles uit in de gemeenten Aartselaar, Rumst en Niel, en in de onmiddellijke omgeving waar klachten van verkeersoverlast vandaan kwamen.

"Er werden in totaal zes bromfietsen in beslag genomen, waaronder één met een gemeten snelheid van maar liefst 99 km/u. Tijdens de actie werden ook twee opgevoerde steps in beslag genomen", laat zone HEKLA weten op Facebook.

Op het bericht kwam heel wat commentaar. "Sterk staaltje speurwerk… Jongens met hun brommertjes pakken. Zijn er nu echt geen ergere toestanden? En dat jullie daar nog fier op zijn ook", schreef iemand.

"Het lijkt meer en meer op een heksenjacht in plaats van verkeersveiligheid", vindt een ander. "Verzuurde agenten tegenwoordig, met niet eens een waarschuwing", lezen we nog. "Laat die mannen toch eens jong zijn, hebben jullie zelf geen jeugd gehad?"

De politie voelde zich genoodzaakt om te reageren. "We merken dat de resultaten van deze verkeersactie wat teweegbrengen. Nee, we zijn geen verzameling van verzuurde politieagenten en nee, we scheppen er geen plezier in hoge boetes uit te schrijven. In 'onze ideale wereld' moeten we geen enkele boete uitdelen."

"We houden deze controles om overlast tegen te gaan en om de verkeersveiligheid van alle weggebruikers te verhogen. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Hou je aan de wegcode/snelheidslimiet. De verkeersregels zijn er niet zomaar. Door je eraan te houden maak je het veiliger voor jezelf en je medeweggebruikers."

"Los van de lichamelijke gevolgen van een ongeval aan een hoge snelheid, kunnen ook de financiële gevolgen zwaar zijn. Een opgevoerde bromfiets of elektrische step is niet meer correct ingeschreven en is dus ook niet geldig verzekerd. Begin dus niet te knoeien aan je bromfiets en monteer enkel originele goedgekeurde onderdelen."