Politie rijdt jonge wegpiraat klem: "Zeer agressief en onverantwoord rijgedrag"

door: STS
Politie - politiecontrole
Afbeelding bron: Photonews

De politie heeft het voertuig van een wegpiraat klemgereden. De jonge bestuurder was in het bezit van een voorlopig rijbewijs.

Het voertuig werd vrijdagochtend klemgereden op de Meylandtlaan in Heusden-Zolder. "De chauffeur vertoonde zeer agressief en onverantwoord rijgedrag", zegt de politie.

"Meermaals zigzagde het voertuig om in te halen en overschreed de auto de volle witte lijn. De bestuurder bracht zo zichzelf maar ook anderen in gevaar."

"Toen de blauwe zwaailichten van het anonieme voertuig aangingen, trachtte de bestuurder nog te vluchten, maar dat lukte niet door de drukte van de ochtendspits."

"De 22-jarige bestuurder kon slechts een voorlopig rijbewijs voorleggen, waarbij hij verplicht een begeleider bij zich moet hebben, wat nu niet het geval was. Bijkomend waren er nog twee passagiers in de auto."

Boete voor verhuurder

De wagen had Duitse nummerplaten en bleek gehuurd te zijn. "Eerder deze week was hetzelfde voertuig al gecontroleerd wegens gevaarlijk en onverantwoord rijgedrag. De bestuurder was dezelfde jongeman als vandaag."

"De agent van de controle heeft de eigenaar toen persoonlijk op de hoogte gebracht het voertuig niet te verhuren aan deze bestuurder."

"Vandaag bleek dat de verwittiging van parket en politie in de wind werd geslagen. Hierop besliste de magistraat om het voertuig te immobiliseren en tegen de verhuurder ook een proces-verbaal op te stellen."

(Archieffoto)