Verkeerscentrum waarschuwt voor miserie dit weekend: "Daar riskeer je je vast te rijden in lange file"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor ernstige verkeershinder omdat dit weekend de Kennedytunnel wordt afgesloten wegens werkzaamheden.

Van vrijdagavond 15 april om 21.00 uur tot de ochtend van paasmaandag 18 april om 05.00 uur zal de Kennedytunnel ononderbroken afgesloten zijn voor verkeer in de richting van Nederland. Richting Gent blijft de tunnel wel open.

"Wij roepen met klem op om de omgeving van de tunnel richting Nederland en het knooppunt Antwerpen-West te vermijden", zegt het Vlaams Verkeerscentrum.

"Weggebruikers die geen alternatieve route kiezen, dreigen zich op de E17 richting Antwerpen vast te rijden in een lange file met hoogoplopende wachttijden."

Omleidingen

Verkeer vanuit Oost- en West-Vlaanderen krijgt de raad om om te rijden via de E34 en de R2 in de Antwerpse haven. De Liefkenshoektunnel op de R2 richting Nederland is tolvrij tijdens de afsluiting van de Kennedytunnel.

Verkeer naar het oosten van het land rijdt best om via Brussel (E40/E314).

Antwerp 10 Miles

Ook het volgende weekend zal de Kennedytunnel overigens een tijdje gesloten zijn. Op 24 april vindt immers de Antwerp 10 Miles plaats. "Er kan dan tussen 11.30 uur en 17.00 uur geen verkeer door de tunnelkoker richting Nederland. Het verkeer volgt dan dezelfde omleiding via de E34 en de R2 met tolvrije Liefkenshoektunnel."