Conner Rousseau op zijn hoede voor finaleweek van ‘De Slimste Mens’: “Wat Ella Leyers gedaan heeft is geen toeval”

door: WVDS
Afbeelding bron: Instagram

Voor de opnames van de Slimste Mens ter Wereld vertrouwde Conner Rousseau ons toe dat hij graag één aflevering wilde overleven. Hij mocht uiteindelijk zeven keer plaatsnemen in de stoel bij Erik Van Looy. Een knappe prestatie voor de jonge voorzitter van sp.a. Wij vroegen hem naar zijn ervaring. En het is nog niet gedaan...

Ben je blij met je resultaat van 7 deelnames aan De Slimste Mens?

Ik ben supercontent, want ik wilde zeker de eerste aflevering overleven en uiteindelijk heb ik zeven keer mogen meespelen. Dat is beter dan ik had verwacht.

Hoe heb je opnames van De Slimste Mens Ter Wereld beleefd?

Het went wel een beetje, maar zeker in het begin was ik redelijk zenuwachtig om de quiz te spelen. Het is een heel andere ervaring wanneer je in de studio in de stoel zit, dan vanuit je zetel thuis.

“Ik heb veel dingen gezegd waarvan ik achteraf dacht ‘heb ik dat nu gezegd?’ En er waren ook zaken die ik plots wél wist en die heel ver verborgen in mijn geheugen zaten. Het was een toffe ervaring met ook een heel leuk team achter de schermen die me onmiddellijk op mijn gemak stelden.

Hoe zijn de reacties van je volgers, komen er ook uit de politiek reacties?

Vanuit politieke hoek krijg ik niet zoveel reacties. Ik zie wel dat ik heel wat volgers erbij heb gekregen, zeker op Instagram. Dat blijft maar aandikken. De reacties zijn heel positief. En ik kijk ernaar uit om nog eens terug te gaan, want het is nog niet gedaan.

Kijk je uit naar de finaleweek?

Ik kijk er enorm naar uit! Na zeven afleveringen ken ik het spel ondertussen wel, maar door mijn drukke agenda ga ik echter geen tijd hebben om me nog beter voor te bereiden, dat is wel jammer.

Wie was je sympathiekste tegenspeler?

Het klinkt heel cliché, maar ik kwam met iedereen goed overeen in de coulissen. Wie ik wel een heel fijne madam vond, was Kim Van Oncen. Voorheen kende ik haar eigenlijk niet en had ik haar nog nooit ontmoet.

Van wie heb je in de finale het meeste schrik?

Ella Leyers natuurlijk, als je 18 keer kan meespelen, dan is dat geen toeval. Ook Catherine van Eylen is heel erg sterk. Ik verwacht ook wel heel erg veel van Liesbeth Van Impe (hoofdredactrice van Het Nieuwsblad). Als Liesbeth de finale haalt, lijkt me de kans op een vrouwelijke finale dit jaar wel heel erg groot. Ik zal echt op mijn scherpst moeten zijn als ik een van de drie stoelen in de finale wil bemachtigen. 

Heb je al liefdesverklaringen gekregen na jouw tv-optreden in De Slimste Mens?

Ja die krijg ik wel. Door de sociale media komen zulke reacties wel eens tot bij mij. Ik ben vooral blij dat het positieve reacties zijn.

Kan je nog reageren op al de reacties die je via sociale media krijgt?

Dat wordt heel moeilijk. Ik probeer nog wel te reageren op veel berichten, maar het zijn ondertussen al meer dan 90.000 volgers geworden. Een jaar geleden waren er ‘maar’ 5.000 mensen die me volgden.