Ella Leyers breekt record in ‘De Slimste Mens’: “Dat was niet gepland”

door: COS
Afbeelding bron: Printscreen video Vier

Ella Leyers mag het record van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ op haar naam schrijven. Ze deed wat niemand haar voordeed: doorstoten naar de dertiende aflevering.

“Het is een spel, maar ik bijt me erin vast. Seconden tellen, alles eruitflappen en hopen dat de anderen het niet weten. Blijkbaar zit er toch een competitiebeest in mij”, zegt Ella in Het Nieuwsblad.  “Hoe ik na het record mijn baret in de lucht smeet: dat was niet gepland. Pure euforie.”

Ook zus Olga Leyers en vader Jan Leyers deden het in 2016 en 2005 goed. Van een familievete is geen sprake. “De buitenwereld is daar meer mee bezig dan wij. Ja, vooraf wilde ik niet onderdoen voor Olga. Maar toen ik haar bijbeende, was ze de eerste om te zeggen: ‘Ella, zorg dat je het record breekt.’ De familie Leyers tegen de rest, zo voelt het eerder.”

Nu de stress van het record weg is, kan Ella weer wat ontspannen. “Maar ik blijf spelen om te winnen.” Toch is de finale nog veraf. “Wie weet ben ik dan al afgekoeld. Nu zit ik helemaal in de flow. Dat wil ik zo lang mogelijk volhouden.”