‘AC Milan heeft minimumprijs voor Charles De Ketelaere vastgelegd’

door: BVDO
Charles De Ketelaere
Afbeelding bron: Photonews

Charles De Ketelaere beleefde geen goed eerste seizoen bij AC Milan. Ondanks nog vier jaar contract mag hij er deze zomer aan de juiste prijs vertrekken.

Club Brugge cashte vorige zomer 35 miljoen euro voor de transfer van Charles De Ketelaere naar AC Milan. Een succes werd die overstap echter niet, want De Ketelaere zat vaak op de bank, speelde nauwelijks en scoorde niet.

Toen deze week ook Paolo Maldini als technisch directeur aan de deur werd gezet verloor De Ketelaere ook de man binnen de club die het meeste geloof in hem hechtte. Trainer Stefano Pioli was duidelijk na het vertrek van Maldini: CDK past niet in zijn plannen voor volgend seizoen.

Een transfer deze zomer lijkt de meest voor de hand liggende beslissing, maar AC Milan wil toch een deel van zijn investering terug. 30 miljoen euro zou het minimum transferbedrag moeten worden, zo weet Het Laatste Nieuws.

Het valt te bezien of er een club bereid is zoveel geld neer te leggen voor een speler die nauwelijks iets liet zien. Wellicht lijkt een uitleenbeurt dan een veel betere keuze, anders zal De Ketelaere nog een jaar verkommeren op de bank.