Ambitieuze Vanzeir wil zich tonen bij Rode Duivels en hoopt hierop

door: CDC
vanzeir
Afbeelding bron: Photonews

Dante Vanzeir is een nieuwe naam bij de Rode Duivels. Door de blessures van de vaste spitsen bestaat de kans dat hij meteen kan spelen. Op de persconferentie van de nationale ploeg klonk hij alvast erg ambitieus. 

Dante Vanzeir beleeft een sprookje bij Union. Van promovendus naar de leidersplaats in de Belgische eerste klasse, en niet onverdiend. Die prestatie werd beloond door een selectie bij de Rode Duivels. 

Vanzeir hoopt alvast op een eerste cap. Toch is hij realistisch. Hij is er in de eerste plaats om bij te leren. "Ik moet de jongens en de principes van het team nog leren kennen. Maar ik ben ook ambitieus en wil hier zoveel mogelijk meenemen. Ergens hoop ik wel op minuten, maar ik moet vooral aan de coach en mijn medespelers tonen wat ik in mijn mars heb."

Het is echter onduidelijk of Vanzeir veel zal spelen. Roberto Martinez hangt normaal vast aan oude namen en heeft ook nog de keuze op Christian Benteke, Divock Origi en Charles De Ketelaere. Ook spelers die in het buitenland spelen hebben meestal een streepje voor bij de Catalaan.