Anderlecht heeft er een nieuwe troefkaart bij: “Ik wil alles spelen”

door: AVL
RSC Anderlecht
Afbeelding bron: Photonews

Anderlecht won zondag met 0-2 op het veld van OH Leuven. Door deze overwinning sluipt het voor het eerst sinds september opnieuw de top 8 binnen.

Paars-wit kwam in de eerste helft op voorsprong met een strafschop van Islam Slimani maar had het nadien niet onder de markt met de Leuvenaren. In de tweede helft werden de Brusselaars bij momenten recht gehouden door een wederom fenomenale Bart Verbruggen.

In de negentigste minuut kwam uiteindelijk dan toch het doelpunt van de verlossing via Kristian Arnstad. De Noorse middenvelder kende tot nu toe een moeilijk seizoen maar acteert de laatste weken op een steeds hoger niveau en zal de komende weken mee de blessure van Yari Verschaeren moeten opvangen.

"Wat een moment voor mijn eerste goal! Ik ben er enorm blij mee", aldus een dolgelukkige Arnstad na de wedstrijd. "Tuurlijk wil ik alles spelen, maar het belangrijkste is dat de ploeg blijft winnen. We staan nu in de top acht en daar moeten we blijven."