Antwerp, Anderlecht of Club Brugge: wie deed beste deal met Rode Duivel?

door: BVDO
Franky Van Der Elst
Afbeelding bron: Photonews

Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Dedryck Boyata keerden deze zomer terug naar de Jupiler Pro League. Maar welke ploeg deed daarmee de beste deal?

Analist Franky Van Der Elst laat in Het Nieuwsblad zijn licht schijnen op de drie toptransfers die de Belgische clubs deze zomer deden. “Als je de transfers van Vertonghen, Alderweireld en Boyata bekijkt en je gaat enkel op hun carrières af, lijken Anderlecht en Antwerp een betere zaak gedaan te hebben dan Club Brugge”, zegt Van Der Elst.

Al telt dat verleden niet echt meer volgens de analist. “Boyata is nog maar 31, in principe kan Club daar langer van genieten. Roberto Martinez zal blij zijn: het is beter dat zij hier voor de prijzen spelen dan dat ze in het buitenland op de bank zitten. En zo’n transfers komen de uitstraling van onze competitie wel ten goede.”

Het valt eigenlijk vooral te bekijken of die transfers allemaal wel zouden gebeurd zijn als het deze winter geen WK was. Een vraag waar we het antwoord wellicht nooit op zullen weten...

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24