Bart Verhaeghe in taskforce: “Is speciaal om één iemand bondscoach te maken”

door: BVDO
Bart Verhaeghe
Afbeelding bron: Photonews

Vandaag stelde de voetbalbond een taskforce aan om een nieuwe bondscoach te kiezen. Naast drie leden van de bond wordt ook Bart Verhaeghe van Club Brugge toegevoegd.

Het viertal zal de selectieprocedure leiden om tot een nieuwe bondscoach en technisch directeur te komen. Normaal zullen deze functie niet naar dezelfde persoon gaan, al weet je natuurlijk nooit in België.

De komst van Bart Verhaeghe is een opvallende keuze, al staat hij heel dicht bij Michel Preud’homme en is het sowieso de bedoeling om hem één van de twee functies te geven. “De naam van Preud'homme is alleszins degene die het hardst circuleert om één van de vrijgekomen functies te gaan invullen. Hetzij die van bondscoach, hetzij die van technisch directeur. Of alle twee misschien”, is bij VTM Nieuws te horen.

“Er is geen ander bestuurslid dat zo'n directe link heeft met Preud'homme dan Verhaeghe. Bij Club Brugge heeft hij als trainer alles gewonnen en zijn zoon is er op dit moment CEO van de damesploeg en de jeugdopleiding. Preud'homme zei onlangs in een interview: 'als ze me willen bij de voetbalbond, moeten ze gewoon bellen'. En als er één man is waarvoor hij zijn telefoon zeker oppakt, is het Verhaeghe wel.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24